Vincent van Gogh Experience werkt als een magneet... - 2015 terug

Imagination Lab® post 'Vincent van Gogh Experience werkt als een magneet...'Imagination Lab® post 'Vincent van Gogh Experience werkt als een magneet...'

Op wel heel bijzondere manier is "De aardappeleters", één van de meest bekende schilderijen van Vincent van Gogh, tot leven gebracht. Door toepassing van 3D-camera technieken, zit je opeens aan tafel tussen de aardappeleters! Deze experience is uitgevoerd in opdracht van Hip Ambacht.

Erfgoed wordt met de 'Vincent van Gogh Experience' op boeiende en interactieve manier onder de aandacht gebracht. Verleden en heden worden op een innovatieve wijze verbonden en koppelingen tussen erfgoed, vakmanschap en beeldcultuur komen op een bijzondere wijze tot leven.

Foto's

Making of 'Vincent van Gogh Experience'

Studenten van Tessenderlandt hebben onder begeleiding van Imagination Lab de aardappeleters nagespeeld in een Brabants wevershuisje. De afdeling bouw en interieur zorgde voor het nodige laswerk. Leerlingen van het Radiuscollege maakten een ‘making of’. Krachten werden gebundeld en zo ontstond een prachtig resultaat dat voor het eerst te zien was tijdens de Cultuurnacht Breda op vrijdag 23 januari 2015. De aardappeleters zijn echter nog niet compleet, daarom nodigen we jou graag uit om een vorkje mee te prikken…

Nieuwsitem Omroep Brabant

Brabant Nieuws van Omroep Brabant besteede aandacht aan de experience. Scroll naar 9 minuut 30 voor een mooi verslag van de voorbereidingen van de experience.

Beeldverslag door VMBO Tesenderlandt

Aardappel Quiz & #VanGoghSelfie actie

Aan de opstelling zijn twee extra acties gekoppeld. In de quiz test je op ludieke wijze jouw kennis over de aardappel en bij de #VanGoghSelfie actie fotografeer je jezelf aan tafel tussen de andere aardappeleters in het schilderij.  

Quiz
De boerin stelt de vragen en geeft uiteraard het verlossende antwoord. Speel hem zelf! Ga naar http://bit.ly/VanGoghQuiz om deze quiz te spelen.

#VanGoghSelfie
Post je ‘selfie’ op twitter met de speciale #VanGoghSelfie hashtag en je komt in je in de eregallerij op VincentVanGoghExperience.nl.

Boek nu een privé experience

Boek ook zelf de Vincent van Gogh experience. De experience kan namelijk ingezet worden binnen een lespakket, als workshop of ter promotie van jouw bedrijf of evenement. Op een leerzame en interactieve manier ga je aan de slag met het verleden. Wij hechten veel waarde aan maatwerk en kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

URL. www.VincentvanGoghExperience.nl